TARİH MİRASI DİJİTAL ORTAMA AKTARILIYOR

Avrupa Birliği Bakanlığının ulusal otorite görevini yürüttüğü INTERREG-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı ve Trakya Üniversitesi Vakfı tarafından yürütülen “Haskovo ve Edirne – Kültürel ve Tarihi Destinasyonlar” Projesi İletişim Toplantısı 18 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcı V. Uzm. Ahmet Sezgin, Trakya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Recep Zogo, Trakya Üniversitesi Vakfı Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kaya’nın yanı sıra Bulgaristan'dan gelen kütüphane ve müze müdürlerinin de katıldığı toplantıda Proje Koordinatörü Doç. Dr. Emel Gönenç Güler bir sunum yaptı.

Gerçekleştirilen iletişim toplantısında kütüphanecilik, dijitalleşme, kültür ve kent kimliği konuları ele alındı. Türk ve Bulgar Uzmanlar tarafından gerçekleştirilen toplantıda Edirne ve Haskova’nın tarihsel envanterlerinin Dijital ortama aktarılarak ilgili verilerin sanal ortamda herkese açık bir şekilde erişilebilir hale getirilmesine karar verildi. Bu noktada proje kapsamında alınan yüksek ölçekli tarayıcı ile projenin Edirne ayağının tamamlanması bekleniyor.

Toplantı ardından katılımcılar Üniversitemiz Kütüphanesini gezerek incelemelerde bulundu. 


Resim                    Resim
Bu içerik 21.09.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1405 kez okundu.